Tourist card Rijeka & Opatija

Uvjeti korištenja

Info

Opatija – kraljica Jadrana

Opatija je kolijevka europskog i hrvatskog turizma, omiljena destinacija ariostokratske elite, filmskih i glazbenih zvijezda, umjetnika, pisaca, te stotina tisuća gostiju iz čitavog svijeta koji svake godine uživaju u čarima „kraljice Jadrana“.

Tradicija je to koja obvezuje, ali i jamči kvalitetu, a renome vrhunske destinacije koji se održao punih sedamnaest desetljeća i danas aktualnim održava koloplet turističke ponude koja Opatiju čini privlačnim odredištem u svim godišnjim dobima.

Svoj jedinstven imidž Opatija duguje savršenoj poziciji na kojoj se nalazi, na kojoj se šumski predjeli s visokih obronaka planine Učke spuštaju sve do morskih valova gdje pružaju hlad nad trinaest kilometara dugom obalnom šetnicom lungomare. Jednako kao što se u opatijskom kraju spajaju more i planine, njen vizualni dojam spoj je različitih stilova, jer ovdje se miješaju raskošna srednjoeuropska elegancija, razigrani šarm Mediterana i poviješću bogata srednjovjekovna arhitektura gradića u zaleđu.

Uz arhitekturu koja ostavlja bez daha, posebice kada se grad promatra s morske strane, te parkove i perivoje koji su opatijska perjanica još od njenih turističkih početaka, Opatija ima hotele i restorane koji se svojom kvalitetom mogu mjeriti s bilo kojom europskom destinacijom. Osnova ugostiteljske ponude je mediteranska kuhinja temeljena na svježoj ribi i plodovima mora te lokalno uzgojenim sezonskim namirnicama, a pravo bogatstvo okusa čuvaju tradicionalna pučka jela koja se mogu kušati u brojnim gostionama.

Opatija je u europsku povijest ušla sredinom 19. stoljeća kao lječilište europske elite, stoga i danas zdravstveni turizam ostaje jedan od osnovnih segmenata njene turističke ponude, no vrhunski medicinski stručnjaci i bogata paleta spa & wellness usluga tek su jedan od motiva za posjet ovom gradu smještenom na samom vrhu Kvarnerskog zaljeva. Poznata kao „grad festivala“, Opatija se može pohvaliti nizom događanja koja se održavaju tijekom čitave godine, a nezaboravno iskustvo nude manifestacije i glazbeni nastupi koji se održavaju pod vedrim nebom na otvorenom amfiteatru Ljetne pozornice.

Više informacija na www.visitOpatija.com