Tourist card Rijeka & Opatija

Uvjeti korištenja

Info

Rijeka

Mozaik doživljaja kreirajte sami

Grad Rijeka i njegov prsten zanimljivih, sadržajima toliko različitih mjesta, jedinstven su spoj plavog i zelenog, dinamičnog i opuštenog, starog i novog, smirenog i prepunog adrenalina...

Grad Rijeka smješten je na moru i ima sve sadržaje koje tražite od mediteranskoga turističkog središta: prekrasne plaže, šetnice, trgove i ulice, bogat program događanja i atmosferu. Uz to, bogata i raznovrsna ponuda njegove okolice pružaju vam mogućnost bijega u tradiciju, romantiku, iskonske okuse ili adrenalinske sportove pa čak – zašto ne? – i na skijalište s pogledom na more. Doista, jedinstven mozaik!

Sva lica grada

U povijesnoj slici grada, od prapovijesti i gotičke pa potom i barokne Rijeke te snažnih utjecaja Austro-Ugarske monarhije, nataložena su stoljeća. Svako je od njih u arhitekturi Rijeke ostavilo traga, stvarajući zanimljivu i povijesnim spomenicima bogatu gradsku jezgru. U središtu grada – na uvijek živom Korzu, u uskim uličicama stare povijesne jezgre, pred spomenicima koji govore o proteklim stoljećima ili u tišini Trsata, najstarijega hrvatskog marijanskog svetišta, Rijeka živi uvijek drugačije i pokazuje svoje drugo i drugačije lice.

Ritam svakodnevice

Riječki je kalendar događanja prepun cijele godine pa će gosti – u koje god doba došli – u njemu pronaći mnoge zanimljive i atraktivne priredbe glazbenog, dramskog ili likovnog izričaja, kao i urbane klubove za mlade koji nude provod baš po njihovoj mjeri. Bogat je popis kulturnih priredaba i tradicionalnih manifestacija u čijem znaku, posebice ljeti, žive riječke ulice, trgovi ili pak prekrasni prostori kulturnih institucija.

Ipak, moramo li od niza godišnjih događanja istaknuti samo jedno, onda je to svakako međunarodni Riječki karneval koji je i Sunday Times uvrstio u sam vrh najatraktivnijih svjetskih događanja. Ludi je provod zajamčen!

Iako Rijeka ima bogatu prošlost, nije njome zarobljena, nego pulsira dinamičnim ritmom svakodnevice. Ali i kad se ugase svjetla i mnogi gradovi utihnu, Rijeka intenzivno živi u kavanama i restoranima s izvrsnom gastronomskom ponudom te, dakako, u klubovima u kojima zabava za mlade traje dugo u noć.

Upoznajte okolicu

Poželite li morsko plavetnilo zamijeniti šumskim zelenilom, urbanu dinamiku tišinom samotne plaže, gradske ulice romantičnim povijesnim gradićima, suvremenost tradicijom, smirenost adrenalinom, krenite automobilom, na biciklu po uređenim biciklističkim stazama ili pješice istraživati bogatu riječku okolicu s njezinim turističkim biserima Kastvom, Kraljevicom, Bakrom i Kostrenom te Viškovom, Jelenjem, Klanom i Čavlima. Svako će vam od njih ponuditi poseban ugođaj i zanimljivu priču u kojoj niste samo promatrači, nego najvažniji akteri. Od svega ponuđenog mozaik ćete, u skladu sa svojim afinitetima, složiti sami.

A upravo ste zato i izabrali Rijeku, zar ne?