Tourist card Rijeka & Opatija

Uvjeti korištenja

Znamenitosti i muzeji u Rijeci

Astronomski centar Rijeka

Upoznajte zvijezde u ovom, u Hrvatskoj i široj regiji, jedinstvenom astronomskom centru. Osim nebeskih objekata, sa brda Sveti Križ gdje je smješten, pruža se i prekrasan pogled prema Riječkom zaljevu i brdovitom zaleđu.

Astronomski centar Rijeka unikatan je objekt te vrste u Hrvatskoj. Otvoren je 2009. iznad grada, u bivšoj utvrdi iz Drugog svjetskog rata. U jednoj od četiri kule utvrde ugrađen je 2001. teleskop, zaštićen pokretnom kupolom. Objekt je danas prvi astronomski centar u Hrvatskoj koji objedinjuje zvjezdarnicu i planetarij. Njegov se program odvija se u sfernoj kupoli, koja može primiti 52 posjetitelja. U njoj se mogu pogledati filmovi i prezentacije posvećene svemirskom beskraju, svaki dan od utorka do subote. Planetarij je dio Međunarodne udruge planetarija (International Planetarium Society). 

Centar raspolaže prostorijama za predavanja i radionice, caffe barom i terasom s panoramskim pogledom na Kvarner, zaleđe i obližnju srednjevjekovnu crkvicu. Do njega se može doći gradskim autobusom, što je u takvih objekata rijetko. Građevina je u potpunost prilagođena kretanju osoba smanjene pokretljivosti, a programi su prilagođeni svim dobnim skupinama. 

Adresa

Sveti križ 33

Tel: +385 51 455 700

astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr

Web: www.rijekasport.hr/objekti/astronomski-centar-rijeka

Radno vrijeme

utorak-subota 08:00-22:00
nedelja,ponedeljak zatvoreno

Popust 50%